ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ CEVICHE

ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ CEVICHE

ΥΛΙΚΑ

  • χυμός από φρέσκα λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για τη συνταγή αυτή το λεοντόψαρο που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι πολύ φρέσκο. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις άκανθες και τα πτερύγια, ξύνουμε τα λέπια και φιλετάρουμε το ψάρι αφαιρώντας και την πέτσα. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψάρι σε πολύ λεπτές φέτες ή σε κυβάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και μαρινάρουμε τις φέτες αυτές στον χυμό των λεμονιών. Η αναλογία χυμού λεμονιού: αλατιού πρέπει να είναι περίπου 10:1. Το σκεύος στο οποίο θα μαρινάρουμε το ψάρι πρέπει να είναι αρκετά βαθύ έτσι ώστε ο χυμός να το καλύπτει. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, το τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί στον χυμό. Ο χρόνος μαριναρίσματος εξαρτάται από επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε κόψει το ψάρι. Ανάλογα με το τρόπο κοπής το ψάρι χρειάζεται να παραμείνει στη μαρινάδα 15 με 60 λεπτά το πολύ ώστε να «ψηθεί». Εναλλακτικά, μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρινάδα με σκόρδο ή/και τσίλι ή/και τζίντζερ. Με το πέρας του μαριναρίσματος, σουρώνουμε το ψάρι και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο και πιπέρι.