ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Για το ψήσιμο στα κάρβουνα ιδανικότερα είναι λεοντόψαρα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (>250 g). Αφού κόψουμε τα αγκάθια και τα πτερύγια των λεοντόψαρων, αφαιρούμε τα λέπια και τα εντόσθια. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια εξωτερικά και εσωτερικά και στη συνέχεια, με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λάδι. Ο χρόνος ψησίματος της κάθε πλευράς των ψαριών εξαρτάται από την ένταση της φωτιάς και το μέγεθος. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή γιατί «αρπάζει» εξωτερικά το ψάρι. Ενδεικτικά, για ένα ψάρι 250-300 g, η κάθε του πλευρά δε θέλει πάνω από 5 λεπτά ψήσιμο, ενώ ένα ψάρι 500 g χρειάζεται περίπου 7 λεπτά. Χτυπάμε το λαδολέμονο καλά και περιχύνουμε τα ψάρια μόλις τα βγάλουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με βραστά χόρτα, ή σαλάτα.  Προσθέτουμε λαδολέμονο στα ψάρια αφού τα ανοίξουμε στο πιάτο μας (ελαιόλαδο με λεμόνι  σε αναλογία 2 προς 1).