Βραδυά γευσιγνωσίας: “συναντήστε το λεοντόψαρο στο πιάτο σας”

Στις 25/9/2020, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γαστρονομίας για τη γνωριμία του κοινού με το λεοντόψαρο, στα πλαίσια του προγράμματος LIONHARE. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΙΘΑΒΙΠΕΥ/ΕΛΚΕΘΕ της Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τον σύλλογο αλιέων Ιεράπετρας «Ο Ποσειδών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ξενοδοχείου Robinson club της Ιεράπετρας, με συμμετοχή αυστηρά 50 ατόμων, σύμφωνα με τους τρέχοντες περιορισμούς λόγω COVID-19, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον χώρο της εστίασης, των ξενοδοχείων, της αλιείας και εμπορίας ψαριών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν πιάτα με διαφορετικές συνταγές λεοντόψαρου, από τον Σεφ Αντώνη Μεσσανάκη. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της κατανάλωσης του λεοντόψαρου, η οποία θα συμβάλλει στη στήριξη της τοπικής αλιείας και οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και στην μείωση των πληθυσμών του εισβολικού αυτού ψαριού.