ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΙΚ ΕΛΙΑΣ

ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΙΚ ΕΛΙΑΣ

Καθαρίζουμε το ψάρι από εντόσθια και λέπια και το φιλετάρουμε.

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη σάλτσα:

    • 1 ματσάκι αλμυρίδα
    • 2 τομάτες κονφί ψιλοκομμένες
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
    • 5 ελιές μαύρες κομμένες ροδέλα
    • 3 λεπτές φέτες καπνιστό χοιρινό
    • 1 κουταλιά στακοβούτυρο
    • 150 ml κρέμα γάλακτος

Για το κέικ ελιάς:

    • 190 γρ. ελαιόλαδο
    • 40 γρ. μουστάρδα
    • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
    • 50 γρ. πολτό ελιάς
    • 180 γρ. αλεύρι
    • 30 γρ. αντζούγιες περασμένες από το μπλέντερ
    • 1 αυγό
    • 30 γρ. baking powder



Καθαρίζουμε το ψάρι από εντόσθια και λέπια και το φιλετάρουμε.

Για τη σάλτσα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες (κονφί) και την πιπεριά Φλωρίνης, και κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες.

 

Για το κέικ ελιάς, χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.

Αφού παγώσει το μίγμα, γεμίζουμε φόρμες σιλικόνης μικρής περιεκτικότητας (30 γρ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,

στους 180oC για περίπου 12 λεπτά.

 

Σωτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.