ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
Για το ψάρι:
Για την κομπόστα λεμονιού:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΨΑΡΙΟΥ:
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια και τα λέπια και το φιλετάρουμε. Το απλώνουμε σε ένα σκεύος με το δέρμα προς τα κάτω και το πασπαλίζουμε με αλάτι. Το κάνουμε για όσες στρώσεις και αν χρειαστεί, σε περίπτωση που φιλετάρουμε περισσότερα λεοντόψαρα. Στο τέλος ρίχνουμε ξύδι μέχρι να σκεπάσει το ψάρι. Το αφήνουμε στη μαρινάδα για 6 – 8 ώρες, το βγάζουμε και το ξεπλένουμε καλά.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε καθαρό σκεύος με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας σε κάθε στρώση σκόρδο κομμένο σε φέτες και φρέσκο θυμάρι. Ρίχνουμε λάδι να το σκεπάσει και το διατηρούμε στο ψυγείο.
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Μπλανσάρουμε (ζεματίζουμε) τα λεμόνια για να ξεπικρίσουν σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε το μπλανσάρισμα των λεμονιών 4 φορές. Παράλληλα κάνουμε ένα σιρόπι με τα υπόλοιπα υλικά (1 λίτρο νερό, 500 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. γλυκόζη). Αφού τελειώσουμε με το ξεπίκρισμα των λεμονιών, τα βράζουμε μέσα στο σιρόπι για περίπου μία ώρα. Αφαιρούμε τους σπόρους από τα λεμόνια και τα χτυπάμε σε δυνατό μίξερ πολύ καλά, έως ότου γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιρόπι.