ΥΛΙΚΑ:
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια και τα λέπια. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 150 γρ. ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα ψάρια και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι για να μην παραψηθει και κάποια λαχανικά που θέλουμε να κρατήσουμε για το σερβίρισμα. Αφήνουμε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, σουρώνουμε τον ζωμό, περνάμε τα λαχανικά από το μύλο και τα βάζουμε στο ζωμό. Τελειώνουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμόνι.